A (nem) védett lápért

A Nevesincs tó Budapest 15. kerületének, Rákospalotának titkos gyöngyszeme, amiről én is csak ma szereztem tudomást az Index egyik videójából, amit erősen javaslok megtekintésre.
Minden vízi világgal kapcsolatos hírre felkapom a fejemet, mert szűkebb szülőföldemen valamikor a víz volt az úr, erre utal a Sárrét nevű tájegységünk, de a folyószabályozással eltűnt, és vele a természet java része.
A videóban szerepel, és ez valóban fontos tudnivaló, hogy minden láp védett hazánkban, és a rákospalotai egyértelműen az, csak néhány pénzéhes kurafi szándékosan hazudja szántónak, hogy be lehessen építeni. Milyen ember, aki a valóságot valami másnak mondja? Egyértelműen gonosz és csaló. Egyébként ez jellemző az egész kormányra, a hanyatló ország erős és büszke... Ja, tessék szépen kipróbálni közpénz vámpír helyett a tisztes polgár életét, egyből pofa leszakadna... A pénzéhség mindennél erősebb, a józan ész valahol egy sötét sarokban zokog, és a természet elveszik, az igazi öröksége gyermekeinknek.
Gondolom, most félrenézel, nem a te dolgod, sok a munkád. Akkor minek alapítottál családot, ha nem érdekel a természet, ami nélkül nem élhet fajunk? Sose fogom megérteni a totális érdektelenséget az éltető természet iránt. Még egy ilyen önsorsrontó fajt! És állítólag mi vagyunk az értelmes ember... Aha.
Tehát ha rákospalotai vagy, állj a Nevesincs tavat védelmező civil csoport mellé és ne hagyd veszni a kerületed természeti értékét! 


Megjegyzés: A kép mozaik felső része és a közepe Google Maps-ból származik, az alsó a második katonai felmérésből vett részlet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése