Gombaklub- és túra

Megjött a jó idő, volt sok eső, ideje felvenni a bakancsot, a kosarat, megélezni a kiskést és elindulni a természetbe.
Előbb egy kis ismeretterjesztés, pénteken öttől hatig a Békés Megyei Könyvtár emeleti terében gombaklub.
Aztán másnap fél hétkor találkozó a vasútállomás parkolójában. Ez lesz az idei második gombatúra Erdélyben.

Fontos: Az autók utasai a jármű sofőrjével egyeznek meg a benzinköltségről. A túrán mindenki saját felelősségre vesz részt. Bár igyekszem egyben tartani a csapatot és mindenkit hazahozni. Eddig én sem törtem nyakamat, pedig nagyon bénácska vagyok a hegyvidéki terepen. Jó lábbeli (vízhatlan legyen), esőkabát, elegendő élelem és folyadék, kullancsriasztó (biztos, ami biztos), valamint egyéb eszközök, amiket hasznosnak tartasz egy túra során, erősen javasoltak. A gombatúra igényel némi erőnlétet, legalább négy órát gyalogolunk. Közismert fajokra megyünk, kezdő szakellenőrként senkit se akarok megetetni kevésbé ismert, de ehető gombákkal. A gombatúra jó szórakozás, remek testedzés, nagy élmény. Plusz sok ismeretet adok át, mert imádom a természetet és a gombákat.
A gombaklubban lenne a túra előtti kupaktanács, csak elég nehéz a dolgozó tagoknak jelen lenniük. Ezért jó lenne, ha minden érdeklődő csatlakozna a facebookon a Békés megyei gombászok köréhez.

2 megjegyzés:

  1. Hová mentek Erdélyben?Én is szívesen csatlakoznék Temesváron De ez nem Erdély :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy messze vagy.
      Várasfenes a legmesszebbi cél, ameddig elmegyünk. Ha minden rendben, akkor Belényes előtt állunk meg, és az ottani erdőkben fogunk gombászni.

      Törlés