Gombamániás desszertje

Ma fánkot sütöttem, mert rég volt farsang, és fel akartam frissíteni fánkkészítési ismereteimet. Kiválasztottam egy jó receptet, aztán belekezdtem a munkába. Picit változtattam a recepten, és csak 34g friss sütőélesztőt Saccharomyces cerevisiae raktam a tésztába. Az apró gombák a meleg időben gyorsan életre keltek. Egy óra múlva a bulizó élesztőtől a tésztagombóc már-már készült kimászni a tálból. Elégedetten borítottam rá a nyújtódeszkára. Csak ujjnyi vastagra nyújtottam a tésztát, mert kisméretű szaggatóm van. Nincs tíz centi átmérőjű. Ezért nem készítettem lyukas fánkokat. Azonban a forma mellékes, mert a tészta a lényeg.
Jók lettek a fánkjaim.
Köszönöm sütőélesztő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése